Mainos

UM: Milanon turmakoneessa suomalaisia

Ulkoministeriö vahvistaa että SAS:n turmakoneessa oli suomalaisia matkustajia. SAS:n konetörmäyksessä kuoli 119 ihmistä.

SAS-turma Milanossa 8.10.2001

Suomen ulkoministeriön mukaan SAS:n onnettomuuskoneessa oli todennäköisesti yhteensä kuusi suomalaista, joista neljä oli Suomessa ja kaksi Ruotsissa asuvaa Suomen kansalaista. Onettomuuskoneen omistava SAS lupaa vahvistaa uhrien kansallisuudet vasta sen jälkeen, kun heidän omaisensa on ensin tavoitettu.

Italian liikenneministeri Pietro Lunardi sanoo, että kaikki 114 henkilöä, matkustajat ja kahden koneen miehistöt saivat surmansa lentokoneiden törmäyksessä Milanossa tänään. Lisäksi turmassa kuoli viisi matkatavaroita käsitellyttä lentokentän työntekijää. Henkilöt olivat töissä lentokenttärakennuksessa, johon SAS:n lentokone törmäsi.

Italialaisviranomaisten mukaan mikään ei viittaa siihen, että kyse olisi terroriteosta.

SAS:n MD-87 -koneessa oli 104 matkustajaa ja kuuden hengen miehistö. Kone törmäsi lentokenttärakennukseen osuttuaan ensin saksalaiseen Cessna-pienkoneeseen, jossa oli neljä henkilöä.
Alustavien tietojen mukaan matkustajista 48 oli italialaisia ja loput muiden maiden kansalaisia. Italialaislehden verkkoversiossa julkaistussa lentovarauslistassa on suomalaisia nimiä.

Italialaisviranomaisten mukaan onnettomuus oli yhdistelmä inhimillistä erehdystä ja huonoja sääolosuhteita.

SAS:n MD-87-kone oli Linaten kentällä jo nousukiidossa, kun se yritti turhaan väistää tielleen osunutta saksalaista pienkonetta. Väistö epäonnistui, ja matkustajakone törmäsi varastorakennukseen. Kone murskaantui ja syttyi tuleen. Tulipalo haittasi pelastustöitä.

Lentokentän varastorakennuksessa, johon SAS:n kone törmäsi, työskentelee normaalisti parikymmentä ihmistä.

SAS on avannut puhelinlinjan suomalaisille, puhelinnumero on: 0800 90200.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.