Mainos

UM: Malediiveille ei juuri nyt kannata matkustaa

Ulkoministeriö ei ole antanut matkustuskieltoa Malediiveille, vaikka maassa on menossa vallankaappausyritys. Suomen suurlähetystö New Delhissä sanoo, että juuri nyt maahan ei kuitenkaan kannata matkustaa. Ministeriö seuraa tilannetta ja päivittää matkustustiedotettaan tarvittaessa.

Ministerineuvos Pekka Voutilainen Suomen suurlähetystöstä New Delhistä kertoo, että paikallistietojen mukaan tilanne kaduilla on rauhoittunut.

– Suomen kunniakonsuli Malediiveillä on kertonut, että tilanne kaduilla on jo rauhoittunut, sanoo Voutilainen.

– Jos on juuri nyt menossa Malediiveille, varmasti kannattaa pidättäytyä. Muuten sitten tarkistamme matkustustiedotetta sen mukaan miten tilanne kehittyy, sanoo Voutilainen New Delhistä.

– Siellä on ollut levottomuuksia paikalliseen aikaan aamupäivästä lähtien. Poliisivoimat on käyttäneet jossakin määrin kyynelkaasua ja jonkun verran voimaa, mutta meillä ei ole tiedossa, että siellä olisi kukaan kuollut tai vakavasti loukkaantunut.

Ministeriön tiedossa on toistakymmentä suomalaista turistia, jotka ovat Malediiveilla.

– Toistakymmentä suomalaista turistia ministeriöllä tiedossa, ja heihin pyritään ottamaan yhteyttä. Muutamia perheitä asuu Malediiveillä vakituisesti. Heihin on saatu yhteyttä, eikä ole heillä hätää, kertoo Voutilainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.