Mainos

UM: Keniassa korostunut terroriuhka

Ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotteensa Keniaan Nairobin terrori-iskun vuoksi. Tiedotteen mukaan maassa on nyt korostunut terrorismin uhka.

Tähänkin asti matkustustiedotteessa on varoitettu terrorismin uhasta, sillä Kenia osallistuu Afrikan unionin AMISOM-operaatioon al-Shabaab-liikettä vastaan Somaliassa.

Al-Shabaab on ottanut vastuun Nairobin ostoskeskusiskusta, ja lauantaisessa twitter-viestissään terroristijärjestö ilmoitti syyksi Kenian toimet Somaliassa.

UM kehottaa Kenian-matkailijoita välttämään vilkkaita ja ruuhkaisia julkisia alueita, sillä mahdollisia iskun kohteita ovat paitsi kenialaiset hallintokohteet myös yökerhot ja kauppakeskukset.

– Jo aikaisempi matkustustiedote Keniaan, joka oli päivitetty syyskuun puolessa välissä, heijastaa juuri valitettavan hyvin sitä, mitä eilen tapahtui Nairobissa, toteaa Nairobin suurlähetystön suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger.

Somalian rajalle matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään.

Ministeriön konsuliyksikön päällikön Teemu Turusen mukaan tilanne ei kuitenkaan vielä ole sellainen, että koko maahan matkustamista kehotettaisiin välttämään.

UM:n matkustusilmoitusjärjestelmässä on tiedot noin 40 matkailijasta, jotka tällä hetkellä ovat Keniassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.