Mainos

UM: Kaapattu poika Suomeen diplomaattikyydillä

Ulkoministeriö vahvistaa, että Venäjälle kaapattu 5-vuotias suomalaislapsi ja hänen isänsä ylittivät Venäjän ja Suomen välisen rajan Suomen Pietarin-pääkonsulaatin työntekijän yksityisajoneuvossa.

Julkisuuteen nousi eilen tieto isästä, joka toi Venäjälle kaapatun 5-vuotiaan Anton-poikansa takaisin kotimaahan. Lapsen äiti vei pojan Venäjälle luvattomasti viime vuoden maaliskuussa.

Ulkoministeriön mukaan konsulaatin työntekijän toimintaa ohjasi huoli lapsen edusta ja huoltajan tilanteesta.

Ulkoministeri Alexander Stubb ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskustelivat asiasta puhelimitse eilen. Ministeri Stubb toi esiin Suomen näkökannat ja painotti lapsikaappauksia koskevan sopimusjärjestelyn aikaansaamisen tärkeyttä.

Venäjä ei ole liittynyt Haagin kansainväliseen lapsikaappaussopimukseen. Suomen ja Venäjän välillä ei ole myöskään vastaavaa kahdenvälistä järjestelyä. Sopimusjärjestelyjen puute tekee Suomesta Venäjälle vietyjen lasten palauttamisen virallista tietä erityisen vaikeaksi.

Työntekijä on tällä hetkellä Suomessa eikä ulkoministeriön mukaan voi palata toimintaedellytysten puutteen vuoksi asemapaikalleen Pietariin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.