Mainos

Ulvilan syyttäjä: Tarina tuntemattomasta tappajasta liian epätodennäköinen

Ulvilan murhaoikeudenkäynti päättyi tänään Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa jutun osapuolten pitämiin loppulausuntoihin.

Syyttäjä JarmoValkama keskittyi puheenvuorossaan sulkemaan pois ulkopuolisen tekijän mahdollisuuden. Hänen mukaansa puolustuksen versio taloon tunkeutuneesta tuntemattomasta tappajasta on liian monen epätodennäköisyyden summa.

- Oikeudenkäynnin aikana on esitelty paljon mielipiteitä, joita emme olisi tarvinneet. Näitä asioita ei ratkota mielipiteiden avulla. Toivon ja uskon, että oikeus kohoaa näiden mielipiteiden yläpuolelle ja arvioi tekoa oikeudelle esitettyjen teemaperäisten seikkojen perusteella.

Valkaman mukaan jutussa tulisi myös keskittyä kokonaisuuden tarkasteluun, eikä nostaa esiin yksittäisiä epäoleellisuuksia. Hän ei esittänyt oikeudelle tarkkaa näkemystä surmayön tapahtumista.

- Se, mitä siellä on tapahtunut, voi olla ihan jotain muuta, kuin mitä me täällä pystymme kuvittelemaan.

Hänen näkemyksensä mukaan parin välit olivat olleet jo pitkään riitaisat. Tästä kertovat muun muassa Jukka Lahden työnhakuyritykset sekä parin kotikoneelta tehdyt yhteydenotot kiinteistönvälittäjiin. Riita kärjistyi surmayönä, mikä on syyttäjän mukaan tärkein lesken syyllisyyteen viittaava asia.

Syyttäjän mielestä lesken syyllisyyttä tukee merkittävästi myös hätäkeskuspuhelulle tehty äänianalyysi, jonka mukaan talossa ei ollut ulkopuolista tekijää. Kolmas oleellinen asia, jolle syyte rakentuu, on lesken tunnustus. Leski tunnusti veriteon poliisikuulusteluissa useaan otteeseen. Myöhemmin leski on kuitenkin kiistänyt tunnustuksen ja todennut olleensa aivopesun uhri.

Myös lesken persoona tukee syyttäjän mukaan syyllisyyttä.

- Syytetty on itse luonnehtinut itseään loogiseksi ja harkitsevaksi. Hänen oma käyttäytymisensä tekopaikalla ja täällä oikeudessa osoittaa tätä piirrettä. Myös syytetyn sellissä tekemät mehutestit tukevat väitettä. Nämä seikat yhdistetään älykkyyteen, ripaukseen onnea ja puutteelliseen rikostutkintaan. Siten hän on onnistunut peittämään teon ja johtamaan tutkintaa harhaan.

Syyttäjä vaatii joulukuussa 2006 surmatun Jukka Lahden vaimolle elinkautista tuomiota murhasta. Leski kiistää syytteen. Oikeus vetäytyy tämän päivän jälkeen harkitsemaan tuomiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.