Mainos

Ulvilan murhasta vangittu tunnetaan kulttuuripiireissä

Vangitun porilaismiehen puolustusasianaja vakuuttaa miehen olevan syytön. Hänen mukaansa poliisilla ei ole esittää teknistä näyttöä

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan vangittu tunnetaan hyvin kulttuuripiireissä Porissa.

Epäillyllä ei tiettävästi ole yhteyttä surmatun Jukka S. Lahden työpaikan Luvata Oy:n kanssa. Sen sijaan uhri ja epäilty tunsivat toisensa yksityiselämässä.

Porin käräjäoikeus vangitsi eilen vuonna 1969 syntyneen miehen epäiltynä Ulvilan murhasta. Poliisi pidätti miehen viime keskiviikkona. Poliisi on tehnyt tätä tapausta ennenkin kiinniottoja, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun joku vangitaan epäiltynä murhasta.

Naamiomies tunkeutui ulvilalaiseen omakotitaloon yöllä viime joulukuussa ja puukotti perheenisän kuoliaaksi useilla veitseniskuilla. Talossa olivat myös perheen neljä lasta ja äiti, joka sai veitseniskun kylkeensä.

Asianajaja uskoo syyttömyyteen

Asianajaja Jouko Kauppila on hyvin varma siitä, että Ulvilan surmasta epäiltynä vangittu mies on syytön. Kauppila toimii vangitun porilaismiehen puolustusasianajajana.

- Olen kohta neljäkymmentä vuotta toiminut tällä alalla. Jotain epäillyn käytös paljastaisi, jos hän olisi murhaaja. Täydellinen psykopaatti voisi käyttäytyä verityön jälkeen kuten syytön. Mutta päämiehestäni ei saa psykopaatin vaikutelmaa, Kauppila kertoo.

Kauppila puolustaa epäiltyä oikeudenkäynnissä Porissa perjantaina. Oikeus päättää tuolloin, jatketaanko miehen vangitsemista. Porin käräjäoikeus vangitsi miehen viime lauantaina syytä epäillä -perusteella. Poliisilla on perjantaihin asti aikaa kerätä lisää näyttöä miehen syyllisyydestä.

Kauppila sanoo olevansa täysin varma päämiehensä syyttömyydestä sen perusteella, mitä nyt tietää tapauksesta. Kauppila kertoo, että esille ei ole tullut mitään, mikä puoltaisi vangitsemisen jatkamista perjantaina.

- Sittenhän asia muuttuisi dramaattisesti, jos poliisilla olisi esittää teknistä näyttöä kuten sormenjäljen tai dna-näytteen yhteensopivuus surmapaikan näytteiden kanssa.

Kauppilan mukaan vangituksi joutuminen murhasta epäiltynä on ollut vangitulle hirveä paikka.

- Lähinnä hän suree sitä, mitä läheiset ja ystävät joutuvat kestämään. Itse hän on kestänyt hyvin ja on tarmoa täynnä.

Epäiltyä kuultu jo aiemmin

Poliisi on erittäin vaitonainen surmatutkinnan yksityiskohdista. Epäilty on kuitenkin ollut poliisin kuultavana jo aiemmin. Poliisin epäilykset miestä kohtaan ovat kuitenkin varsinaisesti heränneet vasta nyt.

- Yhtä tärkeää on sulkea pois epäillyn mahdollinen syyllisyys kuin osoittaa, että hän olisi tämän henkirikosen tekijä. Epäiltyä porilaismiestä on kuulusteltu useaan otteeseen ja luonnollisesti myös muita henkilöitä on kuulusteltu. Henkirikoksen selvittämistä jatketaan kuulustelujen lisäksi teknisillä ja taktisilla tutkimuksilla, kertoo murhan tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahti.

Poliisi uskoo, että henkirikos saadaan selvitettyä.

- Olemme pystyneet selvittämään Porin alueella sodan jälkeen kaikki henkirikokset ja tämä nimenomainen rikos on nyt ainoa toistaiseksi auki oleva tapaus. Teemme töitä jutun eteen niin paljon, että varmasti tämäkin henkirikos selviää, Joutsenlahti kertoo.

Poliisi on pitänyt mahdollisena, että veriteon motiivina oli kosto. Ennen kuolemaansa 51-vuotias ulvilalaismies kertoi monille tuttavilleen uhkailuista. Pari viikkoa ennen surmatyötä naapuristossa huomattiin auto, joka ajoi hiljaa uhrin talon ohi yöllä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.