Mainos

Ulvilan murhan lisätutkinta keskittyy perhedynamiikkaan

MTV3 Uutisten tietojen mukaan Ulvilan murhajuttuun liittyvässä lisätutkinnassa on keskitytty selvittämään Jukka Lahden ja Anneli Auerin perheen elämää ennen murhayötä.

Poliisi on kuullut lisätutkinnassa noin kymmentä uutta henkilöä.

– Lisätutkinta on valottanut surman mahdollisia ymmärrettäviä motiiveja, kertoo lisätutkintaa pyytänyt kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama.

Lisätutkinta käynnistyi, kun Auerin kolme nuorinta lasta kertoivat enolleen viime kesänä yksityiskohtia murhanyön tapahtumainkulusta.

Lapsen kertomuksista ilmeni, että Lahden ja Auerin välillä on ollut useita riitoja ja Auer on kohdistanut väkivaltaa Jukka Lahteen jo ennen surmayötä. Anneli Auer on kiistänyt väitteet.

Syyttäjä Valkama lähti jo alemmissa oikeusasteissa siitä, että avioparin välillä olisi ollut riitaa. Auer itse kuitenkin kertoi, että perheessä olisi ollut kaikki hyvin.

Syyttäjä mainitsi jo valituslupahakemuksessa, että esiin tullut uusi todistelu osoittaa väitteen vääräksi ja osoittaa, että perheessä on ollut lukuisia ongelmia ja myös lapsiin kohdistunutta väkivaltaa.

Syyttäjän johtama lisätutkinta on valmistumassa vapuksi, joitakin kuulusteluja on vielä tekemättä. Lisäksi poliisi odottaa FBI:ltä lisäselvitystä hätäkeskuspuhelusta.

Poliisin lisätutkinnassa aineistoa on kertymässä tuhatkunta sivua. Se on tarkoitus liittää osaksi korkeimmalle oikeudelle jätettyä valituslupahakemusta. Jo ennestään Ulvilan murhajutusta on kertynyt aineistoa noin tuhat sivua.

Hovioikeus vapautti Anneli Auerin murhasyytteestä viime kesänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.