Ulvilan murhamysteeristä tulossa elokuva

Ulvilan murhamysteeristä on tekeillä dokumenttielokuva. Tuotantoyhtiö kertoi asiasta tänään hovioikeuden istunnon tauolla.

Hätäpuhelu-elokuvaa on valmisteltu noin vuoden ajan. Parituntinen elokuva valmistuu tekijöiden mukaan arviolta vuoden kuluttua. Rahoitusta on saatu muun muassa elokuvasäätiöltä ja Yleisradiolta.

Tuotantoyhtiön nimi on 4th wall production. Tuotantoyhtiön taustalla on ohjaaja Pekka Lehto, joka on tehnyt aiemmin lukuisia pitkiä elokuvia sekä rikosaiheisia dokumentteja. Dokumentin kuvaajana on Mika Purola.

- Rakennamme surmatalon lavasteena ja katsomme tapahtumien kulkua myös ylhäältä päin. Katsomme kaikki näkökulmat, Lehto kertoo Vaasan oikeustalolla.

Kansainvälisestikin kiinnostusta herättäneessä dokumentissa tarkastellaan kriittisesti myös poliisin toimintaa. Poliisit tekivät rikostutkinnan alkuvaiheessa virheitä, joita on enää tutkinnan myöhemmässä vaiheessa mahdoton korjata.

- Siellä on mielestäni ihan mielettömiä ongelmia.

Syyttömyyttään oikeudessa vakuuttava Anneli Auer on suhtautunut myönteisesti dokumentin tekoon. Hän on antanut tuotantotiimille haastattelun dokumenttia varten.

Lue myös:

    Uusimmat