Mainos

Ulvilan murhajuttu taas oikeuteen - juttua istutaan viikkoja

Ulvilan murhajutun oikeuskäsittely alkaa taas, tällä kertaa Vaasan hovioikeudessa. Tänään Vaasassa järjestetään valmisteluistunto syksyn oikeudenkäyntiä varten.

Valmistelussa keskitytään esimerkiksi siihen, millainen syksyn oikeudenkäynnin aikataulu on ja missä järjestyksessä todistajia kuullaan. Tarkoitus on, että varsinainen käsittely alkaa syyskuun alussa.

Syyttäjän osalta oikeudenkäynnistä on tulossa sisällöltään hyvin samanlainen kuin Porin käräjäoikeuden käsittelystä viime syksynä. 

– Mitään olennaista muutosta ei ole. Syyttäjältä ei ole tulossa esimerkiksi mitään yllätystodistajia, syyttäjä Kalle Kulmala kertoo valmisteluistunnon alla.

Juttua istuttiin viime syksynä Porin käräjäoikeudessa parinkymmenen päivän ajan. Kulmala arvioi, että hovin käsittely saattaa olla aavistuksen lyhyempi.

Anneli Aueria syytetään miehensä Jukka S. Lahden murhasta. Lahti kuoli Ulvilassa vuonna 2006.

Laajaa mediahuomiota saanutta juttua on käsitelty jo kaksi kertaa käräjäoikeudessa ja kerran hovioikeudessa. Porin käräjäoikeus tuomitsi Auerin murhasta elinkautiseen vankeuteen vuonna 2010.

Seuraavana vuonna Vaasan hovioikeus kuitenkin vapautti Auerin. Asiasta valitettiin korkeimpaan oikeuteen, joka kumosi molemmat tuomiot ja palautti jutun takaisin Porin käräjäoikeuteen. Porissa Auer tuomittiin jälleen murhasta elinkautiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.