Mainos

Ulvila-syyttäjän painavimmat todisteet vasta tulossa

Ulvilan murhajutun syyttäjä Jarmo Valkama odottaa lisätutkinnan valmistumista, joka on tarkoitus liittää korkeimmalle oikeudelle (KKO) jätettyyn valituslupahakemukseen. Kihlakunnansyyttäjät Jarmo Valkama ja Kalle Kulmala jättivät KKO:lle valituslupahakemuksen määräajassa elokuun loppuun mennessä.

Valkaman mukaan hakemuksessa Anneli Auerin syyllisyydestä esitettiin materiaalia vasta aihetasolla, sillä poliisin esitutkinta oli kesken.

– Ratkaiseva asia on siinä lisätutkintapöytäkirjassa. Sen valmistumista odotellaan, Valkama sanoo.

Syyttäjä arvelee, että Auerin seksuaalirikostutkinta saattaa viivästyttää murhajutun lisätutkintaa. Esitutkintaa molemmissa jutuissa tekee Satakunnan poliisilaitos. Valkama ei ole syyttäjänä tuoreissa rikosepäilyissä, vaan jutun syyttäjäksi on määrätty Jouko Saario Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta. Syytteen noston määräaika on joulukuun alussa.

– Emme varsinaisesti tee yhteistyötä, mutta olemme informoineet toisia. Nämä ovat erillisiä asioita, vaikka jutuissa on sama vastaaja, Valkama sanoo.

Kihlakunnansyyttäjä Valkama pyysi poliisilta lisätutkintaa sen jälkeen, kun Anneli Auerin veli oli toistanut syyttäjälle Auerin lasten kertomuksia. Myös Auerin kotiin elokuussa tehty kotietsintä liittyy lisätutkintaan.

Lisätutkinnasta saadun todisteiden turvin syyttäjä pyrkii saamaan valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Syyttäjä katsoo, että hovioikeudessa vapautettu Anneli Auer on syyllinen miehensä murhaan, joka tapahtui Ulvilassa vuonna 2006.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.