Mainos

Ulvila-syyttäjä: Meillä on nyt motiivi

19:39

Ulvila-oikeudenkäynnissä hahmoteltiin kesän jälkeen alkavan varsinaisen käsittelyn teemoja.

Auerin asianajaja Juha Manner tenttasi syyttäjältä, miksi väitetty tapahtumankulku on syyttäjällä edelleen sama, vaikka korkeimman oikeuden ratkaisu palauttaa juttu käräjäoikeuteen tehtiin osin sillä perusteella, että käsitys surmayön tapahtumista on muuttunut.

- Kun teonkuvaus on sama, mitä syyttäjät tällä mittavalla lisätodistelulla haluaa todistaa?

Syyttäjä Jarmo Valkama vastasi Mannerille kipakasti.

- Me syytämme sitä, että Anneli Auer on surmannut miehensä. Ei se ole miksikään muuttunut. Uuden materiaalin kautta on tullut viitteitä, jotka viittaavat toisenlaiseen käyttäytymiseen ennen tekoa, joka on nauhoitettu.

Uusi näyttö liittyy siis tekoa edeltäviin tapahtumiin ja teon motiiviin.

- Me olemme olleet hukassa motiivin suhteen. Uudet kertomukset on avanneet meille mahdollisuuden jonkinlaiseen motiiviin. Kun ihminen surmaa toisen, joku syy täytyy olla. Nyt meillä on jotain, mitä me voisimme tarjota.

Oikeudenkäynnin pääteemoja ovat ainakin vainajan vammat, epäillyn vammat, löydökset tapahtumapaikalta, hätäpuhelutallenne ja sen rekonstruktiot sekä kertomukset ja niiden luotettavuus.

Myös entinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti nimettiin todistajaksi. Hän oli puolustuksen kutsumana todistajana myös ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Hänet siirrettiin tutkinnan johdosta vuonna 2008. Hän on kertonut uskovansa edelleen Auerin syyttömyyteen.

MTV3 seuraa oikeudenkäyntiä Porissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.