Mainos

Ulsundin etsintä alkaa

Helmikuussa uponneen rahtialus Ulsundin etsinnät aloitetaan Norjan etelärannikolla. Kun hylky löytyy, sitä on tarkoitus heti kuvata kauko-ohjattavalla sukellusrobotilla ulkopuolelta.

-Ensimmäinen tehtävä on löytää hylky kaikuluotaimen avulla. Sen jälkeen siellä on määrä tehdä kuvauksia yhden päivän ajan, johtava tutkija Martti Heikkilä Onnettomuustutkintakeskuksesta kertoo. Heikkilän mukaan Ulsundin löytäminen ei välttämättä ole helppo tehtävä, sillä Norjan rannikolla on useita hylkyjä.

Tekniikka ei toistaiseksi salli hylyn sisälle menoa. Tutkijat uskovat kuitenkin ulkokuvien auttavan uppoamissyyn selvittämisessä. Tutkimuksia tehdään Pohjanmerellä Norjan merivoimien aluksella.

Mukana on kaksi suomalaisen seurantaryhmän edustajaa, Jerker Klawer Merenkulkulaitoksesta ja ylitarkastaja, merikapteeni Risto Repo Onnettomuustutkintakeskuksesta. Onnettomuuden tutkintavastuu on Norjan merenkulkuviranomaisilla.

Ulsund upposi 27. helmikuuta Pohjanmerellä Norjan eteläpuolella. Alus oli matkalla Pietarista Norjan Höyangeriin. Onnettomuudessa sai surmansa laivan koko seitsenhenkinen miehistö, johon kuului kuusi suomalaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.