Mainos

Ulosteet lensivät Taiwanissa sianlihan vuoksi

Taiwanissa tuhannet vihaiset maanviljelijät ovat heitelleet ulosteita ja pilaantuneita kananmunia mellakkapoliiseja kohti. Mielenilmaisun syynä ovat hallituksen aikeet sallia "myrkkylihan" tuonti maahan.

Taipein keskustassa osoitettiin mieltä sianlihan takia

Taiwanilaiset maanviljelijät ja sikafarmarit vaativat hallitusta pitämään voimassa kiellon, joka koskee Yhdysvalloista tuotua sianlihaa. Viljelijät pelkäävät, että kasvuhormonina tunnettu raktopamiini saattaisi siirtyä amerikkalaisesta sianlihasta taiwanilaistuotteisiin.

Raktopamiinin käyttö on sallittua Yhdysvalloissa, mutta Taiwan on kieltänyt aineen terveysriskin vuoksi.

- Hallitus on kieltänyt hormonin käytön paikallisten sikafarmareiden vuoksi, mutta sallisi jatkossa pilaantuneen sianlihan tuonnin muista maista. Se on järjetöntä, valittaa yksi mielenosoittajista.

Pääkaupungissa Taipeissa protestikyltein varustautunut hurjistunut väkijoukko heitteli kananmunia kohti terveysviraston rakennusta, joka oli eristetty verkolla ja ympäröity piikkilankabarrikadein. Silminnäkijöiden mukaan terveysviraston lähitienoolla leijaileekin nyt eläinten ulosteiden ja mädäntyneiden kananmunien tuoksuyhdistelmä.

Viime kuussa Taiwanissa kiellettiin kaksi Yhdysvalloista tuotua sianlihaerää kielletyn hormonin vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.