Mainos

Ulosottovirasto huutokauppaa valtiolle tuomittuja Dalí-näyttelyn tauluja

Helsingin ulosottovirasto järjestää huomenna omalaatuisen taidehuutokaupan. Virasto ei vastaa taulujen aitoudesta eikä siitä, että luettelossa mainitut tiedot esineestä ovat oikein.

Satojen taideteosten tarina Suomessa alkoi toukokuussa 2004, kun Helsingissä järjestettiin Salvador Dalí -näyttely. Kesäkuussa poliisi takavarikoi näyttelystä satoja väärennetyiksi epäilyjä teoksia. Lisää töitä löytyi varastotilasta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa 2007 kaikki takavarikoidut teokset valtiolle. Kaksi pääepäiltyä miestä olivat jo kuolleet, ja taideteokset takavarikoitiin pääepäillyn kuolinpesältä. Suurin osa teoksista oli Dalín nimellä signeerattua grafiikkaa, mutta myös esimerkiksi Pablo Picasson ja Andy Warholin nimiä oli käytetty.

Teokset oli alkuperäisessä näyttelyssä hinnoiteltu 2 300 - 250 000 euroon. Huomisessa huutokaupassa hinnat jäävät sadan ja tuhannen euron väliin, arvioi kihlakunnanulosottomies Kimmo Koskinen Ylelle, joka uutisoi huutokaupasta ensimmäisenä.

Huomenna huutokaupattavissa tauluissa ei ole väärennöksiksi todettuja teoksia. Teoksiin on kylläkin kohdistunut väärennösepäilyjä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.