Mainos

Ulosmarssi uhkaa Finnairin aamulentojakin

Maapalveluja koskeva ulosmarssi saattaa häiritä Finnairin aamulentoja huomenna. Ilmailualan unionin IAU:n työntekijöiden mielenilmaus on myöhästyttänyt ja peruuttanut lentoja pitkin päivää. Ulosmarssin on määrä päättyä huomenna kello 10 - mikäli työntekijät vain saadaan suuttumukseltaan palaamaan töihin, kertoo IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Ammattiliitto oli valmistautunut vastustamaan ulosmarssilla Finnairin kaavailuja siirtää Helsinki-Vantaan lentoaseman matkatavara- ja lentokenttäpalvelut henkilöstövuokrausyhtiö Baronalle. Näitä tehtäviä hoitaa nyt Finnair-konsernin maapalveluyhtiö Northport. Yllätyksenä tuli, että Finnair ilmoitti tänään jo myyneensä toiminnot Baronalle.

Haapasaaren mukaan liitto myös varautuu jatkamaan painostustaan.

Finnair kehottaa matkustajia saapumaan lentokentälle ajoissa. Samoin matkustajia pyydetään mahdollisuuksien mukaan matkustamaan ilman lähtöselvitettävää matkatavaraa ja tekemään lähtöselvityksensä esimerkiksi internetissä.

Finnair oli peruuttanut illansuuhun mennessä vajaat kymmenen Helsinki-Vantaalta lähtevää lentoa, lähinnä kotimaan reiteiltä.

Katso Finnairin asiakaspalvelujohtaja Timo Riihimäen haastattelu

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.