Mainos

Tuhat marssi ulos Meyerin telakalla Turussa – työntekijöiden mukaan johtaminen sisältänyt uhkailua ja mielivaltaisia rangaistuksia

Noin tuhat työntekijää on tänään marssinut ulos Meyerin telakalla Turussa, kertoo pääluottamusmies Juha Jormanainen. Puolitoista päivää kestävästä ulosmarssista päätettiin yksimielisesti työhuonekunnan yleiskokouksessa tänään.

Toimi on vastalause Meyer Turun "tayloristiselle" eli kyykyttävälle henkilöstöpolitiikalle. Työntekijäpuolen mukaan työnantajan edustajat johtavat ihmisiä uhkaillen ja jaellen mielivaltaisia rangaistuksia.

– Kaikki telakan omilla kirjoilla oleva väki on mukana, Jormanainen sanoi STT:lle.

Jormanaisen mukaan terästuotannon puolella työilmapiiri on muutaman kuluneen kuukauden aikana mennyt erittäin huonoksi eikä paikallisissa neuvotteluissa ole saatu ratkaisua aikaan.

– Ihmisten mitta tuli niin täyteen, että ei ollut enää muuta tehtävissä, Jormanainen sanoi.

Ammattiosaston mukaan neuvottelutietä ei enää ole.

– Koska paikallisjohto ei joko halua tai ei pysty muuttamaan ylhäältä annettuja luutnantti Lammio -tyylisiä määräyksiä, on telakan työhuonekunnan ainoaksi vaihtoehdoksi jäänyt käsitellä asiaa yleisessä kokouksessaan, osasto totesi.

Osasto varoittaa, että ellei henkilöstöpolitiikka muutu, ovat laivojen luvatut toimitusaikataulut vaarassa venähtää.

– Omistajan valitsema tie vaarantaa vakavasti telakan mainetta, heikentää mahdollisuuksia viedä läpi merkittävä investointiohjelma, eikä se edesauta käynnissä olevia ja tulevia rekrytointeja. Lisäksi laivojen tilaajille annettujen toimitusaikojen pitäminen ei tämän valitun toimintatavan myötä ole mahdollista.

Työnantaja ei hyväksy

Meyerin Turun telakan viestintäpäällikkö Tapani Mylly arvioi ulosmarssineiden määräksi runsaat 900 ihmistä. Mukana ovat kaikki paitsi sähkötyöntekijät, Mylly sanoi.

Työnantaja ei tässä vaiheessa vielä kommentoi työntekijöiden esittämiä syytöksiä.

– Meillä on työsopimus voimassa, emmekä hyväksy tällaista toimintaa, Mylly sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.