Mainos

Ulosmarssi Borealiksessa Porvoossa

Porvoon Kilpilahdessa toimivan polyolefiinimuoveja valmistavan Borealiksen työntekijät vauhdittavat tulevia yt-neuvottelujaan ulosmarssilla aamupäivällä.

Borealiksen runsaasta tuhannesta työntekijästä osallistuu ulosmarssiin liki 300. Työt jatkuvat huomenna normaalisti. Yhtiössä aloitetaan yt-neuvottelut perjantaina. Neuvottelujen lähtökohdaksi työnantaja on esittänyt, että 103 vakinaista työntekijää irtisanotaan ja 35 määräaikaista työsuhdetta lopetetaan tämän vuoden aikana. Irtisanomisia on perusteltu mm. heikentyneellä markkinatilanteella ja kiristyneellä kilpailulla.

Borealis on Euroopan suurin polyolefiinimuovien tuottaja. Yhtiö aikoo tämän vuoden aikana vähentää kaikkiaan 850 henkilöä Euroopan tehtaistaan. Kemianliitto, Teknisten Liitto ja Suomen teollisuustoimihenkilöiden liitto vastustavat irtisanomisia. Yhteisessä kannanotossaan liitot paheksuvat irtisanomisia samalla kun konserni on yli kahdessa vuodessa kolminkertaistanut osinkonsa. Viime vuodelta Borealis jakoi osinkoja 870 miljoonaa markkaa.

-Borealiksessa on siis toistumassa sama kehityskulku kuin vakuutusyhtiö Pohjolassa. Väkeä vähennetään hyvin menestyvästä yhtiöstä samalla kun omistajia muistetaan kohtuuttomasti, todetaan liittojen tiistaisessa kannanotossa. Borealiksen nettotulos putosi viime vuonna 690 miljoonaan markkaan edeltävän vuoden 1088 miljoonasta. Liikevoitto ennen toimintojen uudelleenjärjestelyjä oli 1296 miljoonaa markkaa. Tuloksen heikentyminen johtui etupäässä myyntimäärien vähenemisestä ja polyolefiinimuovien alhaisista hinnoista. Borealis työllistää Euroopassa noin 6000 henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.