Mainos

Ylivieskan kuolonkolarin taustalla perhetragedia: Isän epäillään yrittäneen murhaa aiemminkin

Ylivieskassa toissa sunnuntaina tapahtuneen kuolonkolarin taustalta on paljastumassa perhetragedia.

Auton tahallaan päin puuta ohjannut isä on kertonut kuulusteluissa yrittäneensä tappaa vuonna 1978 syntyneen poikansa ja itsensä häkään tukehduttamalla jo edellisyönä.

Hän on kertonut laittaneensa asunnon tulipesään puita ja sulkeneensa hormin pellin. Yritys kuitenkin epäonnistui, kun tuli sammui ja poika heräsi.

Sunnuntaiaamuna isä kertomansa mukaan juotti alkoholiriippuvaisen poikansa vahvaan humalaan, ja kaksikko kapusi autoon.

Isä ohjasi auton 90 kilometrin tuntinopeudella päin suurta mäntyä Ylivieskan Niemenkylällä puoli kymmenen jälkeen aamulla. Rajun törmäyksen seurauksena poika kuoli ja isä loukkaantui vakavasti.

Isä ja poliisi eri linjoilla

Poliisi epäilee isää poikansa murhasta ja murhan yrityksestä. Viime viikolla Oulun yliopistollisessa sairaalassa järjestetyssä vangitsemisoikeudenkäynnissä hänet vangittiin todennäköisin syin.

Isä on myöntänyt surmanneensa poikansa, mutta hän katsoo ettei kyse ole murhasta tai murhan yrityksestä. Hän kertoo poikansa moneen kertaan pyytäneen vakaasti isää tappamaan hänet. Kyse on isän mukaan ollut yhteisestä itsemurhasta.

Poliisin käsityksen mukaan teot on kuitenkin tehty vakaasti harkiten, erityisen raa’alla tavalla. Sinänsä puuhun törmääminen autolla 90 kilometrin tuntinopeudella on tekotapana poliisin mukaan erityisen julma. Lisäksi isän epäillään antaneen alkoholiriippuvaiselle pojalleen tahallaan alkoholia, jolloin tämä ei ole kyennyt tekemään omia ratkaisujaan rationaalisesti.

Käräjäoikeus vangitsi

Käräjäoikeus passitti epäillyn Oulun vankilaan odottamaan tutkinnan valmistumista, kunhan tämän terveys antaa myöden.

Jutun tiedot ovat peräisin julkisista vangitsemisasiakirjoista. Poliisi on ilmoittanut, ettei se kommentoi alkuvaiheessa olevaa tutkintaa julkisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.