Mainos

Ullakkohuoneisto kahdessa kerroksessa

Jännittävän ullakkohuoneiston omistaja on tuonut kotiinsa itämaista tunnelmaa suoraan paikanpäältä Aasiasta. Pelkistetty, mutta lämmin kokonaisuus on syntynyt yhdistämällä modernia ja vanhaa. Haasteita antavat kodin erikoiset muodot, korkealla Helsingin kattojen tasalla.

Ruokapöytä on Kirsi Valantin käsialaa, tuolit ovat matkanneet sen ympärille kaukaa Aasiasta, jonka ihmiset, tavat ja ruoka kiehtovat.

Talonpoikaisrokokoo tuolit saivat uuden ilmeen taitavan asukkaan käsissä. Ennen valkoisista tuoleista poistettiin maali ja lisättiin muhkean napakka tyyny. Pienet keramiikkataulut ovat muistoja New Yorkista. Kuinka hyvin ne, tuoli kaappi ja itämaiset esineet kaapinpäällä sopivatkaan yhteen.

Keittiö on sävyltään lämmin. Pähkinäpuutasot, kiiltävät valkoiset kaapit ja kromi muodostavat pehmeän raikkaan kokonaisuuden.

Vanhojen, kuluneiden puuhuonekalujen seuraan on yhdistetty valkoinen sohva ja rahi. Kumpikin korostaa toistaan, kuten hyvissä liitoissa tuleekin. Seinällä on Kalle Lehmuskosken grafiikkaa. Langinkoskea ja ihmisiä kuvaavat taulut sopivat hyvin aasialaiseen henkeen vaikka ovat supisuomalaisia.

Mahtavan lisätilan suo suuri lasitettu parveke, jossa tarkenee pitkään syksyyn ja jo aikaisin keväällä voi nauttia grilliherkuista tarvitsematta palella. Parvekkeen ilmettä pehmentävät kukat ja pyöreät kivet.

Mutta ei lähdetä vielä lentelemään kattojen ylle vaan piipahdetaan vielä yläkerran makuuhuoneessa. Syy korkeaan vuoteeseen piilee sen alla, jossa on talon hissin koneisto! Aivan äänetön, kuulemma. Pieni ikkuna on suoraan rappukäytävään, joten verho on paikallaan, etteivät yöllisten kulkijoiden valot herätä uinuvaa prinsessaa.

(T.i.l.a. 14.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.