Mainos

Ulkopolitiikan tutkija: Obaman linja näyttää varmalta

Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak on sitä mieltä, että Yhdysvaltain tulevan presidentin Barak Obaman linja on varmaotteinen ja hyvä.

Moni on sanonut, että Obaman pitäisi tuoda uusia kasvoja Washingtoniin.

- Näyttää siltä, että Obama on ymmärtänyt sen, että vaikka visiot ovat suuria, pitää olla alan ammattilaisia, asiansa osaavia ja kokeneita henkilöitä niitä toteuttamaan. Silloin ei voi vain tuoda uusia kasvoja esille.

- Suurin muutos Bushin hallintoon näyttäisi olevan ihmisten pätevyys.

Salonius-Pasternakin mielestä Obaman valitsema talousasioista vastaava joukko on juuri tällainen osaavista ihmisistä rakennettu joukkio. Talousasiantuntijat ovat myös hyvin pragmaattisia.

- He seuraavat tutkimuksia ja uskovat tutkimustuloksia. Jos on todettu, että tietyntyyppinen sosiaaliohjelma ei tuota tuloksia, sitä on turha jatkaa eli rahoittaa. Rahoitetaan jotakin sellaista, joka tutkimustulosten mukaan toimii, kuvaa Salonius-Palsternak.

Yhdysvalloissa autoteollisuus ja asuntokauppa ovat tällä hetkellä suurissa vaikeuksissa.

- Tällaisten ongelmien ratkaiseminen on hyvin vaikeaa. Hyvin moni on neuvonut, että Obaman pitäisi nyt vetää sisään kaikki mahdolliset visionsa ja suunnitelmansa. Näyttäisi siltä, että Obama kuitenkin ymmärtää sen, että suuriin haasteisiin ja kriiseihin tarvitaan suurisuuntaisia ratkaisuja eli paljon aikaa ja rahaa.

Salonius-Pasternak ihmettelisi, jos Obaman hallitus antaisi esimerkiksi autoteollisuudelle vain rahaa, eikä loisi perustaa esimerkiksi sille, miten tulevaisuudessa vaikkapa sähköautoja kehitetään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.