Mainos

Ulkopoliittisesta selonteosta puhkesi Nato-riita Ruotsissa

Ruotsin hallituksen uusi ulkopoliittinen selonteko on kirvoittanut kipakoita kommentteja oppositiopuolueilta. Sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue tuohtuivat selonteon kohdasta, jossa Ruotsin kerrotaan tutkivan läheisessä yhteistyössä Suomen kanssa mahdollisuutta osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin.

Sosiaalidemokraattien Urban Ahlin korosti, että ulkoministeri Carl Bildtin olisi pitänyt pohtia Nato-kysymystä tarkemmin muiden puolueiden kanssa ennen sen kirjaamista selontekoon.

Sosiaalidemokraattien mukaan Ruotsin puolustusvoimilla ei ole tällä hetkellä resursseja yhteistyöhön Naton kanssa. Puolue myös epäilee nopean toiminnan joukkoihin osallistumisen kampeavan Ruotsia kohti sotilasliiton jäsenyyttä ja vaarantavan maan sotilaallisen riippumattomuuden.

Ulkoministeri Bildt korosti selontekoa esitellessään Ruotsin toimeliaisuutta EU:ssa. Hänen mukaansa Ruotsi tukee pyrkimyksiä tehdä EU:sta globaali toimija ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

Pohjoismaita ja Itämeren aluetta koskevassa osuudessa ulkoministeri Bildt sanoi, että sitten Kalmarin unionin päivien alueen yhteistyö ei ole ollut näin kattavaa. Bildt totesi, että Ruotsi on muun muassa aloittanut puolustus- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön Suomen ja Norjan kanssa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.