Mainos

Ulkoministerit pohtimaan Iranin vastaisia pakotteita

YK:n turvallisuusneuvostossa on käsiteltävänä Britannian ja Ranskan laatima päätöslauselmaluonnos, jossa Irania vaaditaan lopettamaan uraanin rikastus.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa kokoontuvat tänään New Yorkiin etsimään yhteistä linjaa Iranin ydinkiistaan. Ulkoministerikokoukseen osallistuu myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana.

YK:n turvallisuusneuvostossa on käsiteltävänä Britannian ja Ranskan laatima päätöslauselmaluonnos, jossa Irania vaaditaan lopettamaan uraanin rikastus. Venäjä ja Kiina, joilla molemmilla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa, ovat tähän saakka vastustaneet pakotteita ja voimatoimia Irania vastaan.

Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat eilen puhelimitse Iranin tilanteesta. Ranskan presidentin kanslian mukaan molemmat johtajat olivat sitä mieltä, että turvallisuusneuvoston pitää saada aikaan päätöslauselma, joka velvoittaa Irania noudattamaan kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n vaatimuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.