Mainos

Ulkoministeriöltä selvitys Aasian katastrofin hoidosta

Ulkoministeriö aikoo pitää ainakin toistaiseksi voimassa suosituksen olla matkustamatta Thaimaan kriisialueille.

Ulkoministeriö tekee Aasian katastrofin hoidosta oman selvityksensä suuronnettomuuden tutkintalautakuntaa varten. Selvityksen tekee ministeriön sisäisen tarkastuksen yksikkö ja sen on määrä valmistua tammikuun lopulla.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki vierailevat Sri Lankan katastrofialueella helmikuun alussa.

Ulkoministeriö aikoo pitää ainakin toistaiseksi voimassa suosituksen olla matkustamatta Thaimaan kriisialueille.Kriisialueeksi ministeriö katsoo Phuketin, Khao Lakin ja niiden lähialueet.

Matkatoimistot aloittavat matkat Phuketiin jälleen helmikuussa. Khao Lakin ja Sri Lankan matkat on peruttu koko talvikaudelta.

Avustusjärjestöiltä jo 22 miljoonaa katastrofin uhreille

Suomessa toimivat avustusjärjestöt ovat keränneet Aasian katastrofin uhreille jo noin 22 miljoonaa euroa. Suurin summa on kertynyt SPR:lle, jonka keräystileille on kertynyt 17,5 miljoonaa euroa.

Eilinen MTV:n järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti kartutti SPR:n rahastoa 3,5:llä miljoonalla eurolla. Suurimman yksittäisen lahjoituksen teki espoolainen Jussi Salonoja, jonka antama summa oli miljoona euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.