Ulkoministeriöltä luvassa lisätietoja aamupäivällä Jemenin sieppaustapauksesta

Suomen ulkoministeriö on vahvistanut uutistoimistojen tiedon kahden Suomen kansalaisen sieppauksesta Jemenin pääkaupungissa Sanaassa.

Paljoa sen enempää ulkoministeriöstä ei ole toistaiseksi tiedotettu. Tiedotteessaan ulkoministeriö perustelee tätä sillä, että lisätiedon antaminen saattaisi vaikeuttaa tilanteen hoitamista.

– Tällä hetkellä ulkoministeriö yhdessä muiden suomalaisten viranomaisten kanssa selvittää tämän tapauksen yksityiskohtia omien yhteyksiensä kautta, ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Satu Ryynänen kertoo MTV3 Uutisille.

Lähetystöneuvos Teemu Turunen kertoi aiemmin STT:lle, että siepattujen henkilöllisyydet ovat selvillä.

Ulkoministeriö tiedottaa asiasta lisää tänään lauantaina aamupäivällä kello 11 jälkeen. Sitä ennen Suomen viranomaiset pitävät asiasta tilannekokouksen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan aseistautuneet miehet sieppasivat suomalaispariskunnan ja itävaltalaisen miehen autoonsa aseella uhaten. Uutistoimisto AFP:ltä kerrotaan, että kolmikko oli elektroniikkaliikkeessä, kun heidät siepattiin.

Sieppaajista tai sieppauksen motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Länsimaalaisten matkailijoiden sieppauksia tapahtuu aika ajoin Jemenissä. Suomen ulkoministeriö suosittelee välttämään maahan matkustamista.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat