Mainos

Ulkoministeriö suosittaa välttämään matkustamista Khao Lakiin ja Phi Phi -saarille

Ulkoministeriö on muuttanut Thaimaan kriisialueen matkustustiedotettaan.

Ulkoministeriö suosittelee suomalaisia välttämään matkustamista kaikkein tuhoutuneimpiin paikkoihin Thaimaassa. Ministeriö on muuttanut matkustustiedotettaan Thaimaan kriisialueelle tutkittuaan tilannetta paikalla Phuketissa, kuultuaan Thaimaan viranomaisten kannanottoja ja vertailtuaan tietoja muiden EU-maiden kanssa.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista Khao Lakin ja Phi Phi -saarten kaltaisille alueille, jotka tuhoutuivat pahoin tapaninpäiväisessä hyökyaallossa. Alueiden perusrakenteet ovat pahasti tuhoutuneet. Ministeriön tietojen mukaan mahdollinen kulkutautivaara alueella on pieni muttei täysin poistunut.

Muutoin Thaimaan terveys- ja matkailuviranomaisten mukaan matkustaminen maahan on turvallista. Poikkeuksina siten ovat vain pahiten kärsineet alueet.

Pienempiä vaurioita kärsineillä alueilla - esimerkiksi Phuketissa ja Krabissa - raivaus- ja kunnostustyöt ovat edenneet nopeasti ja matkailu on jo osittain palautunut ennalleen. Phuketin turistialueilla tuho on pääasiassa Patongin rantakatualueella. Sekin on jo auki liikenteelle. Karon ja Kata Beach ovat kärsineet vähäisiä vaurioita.

Phuketiin tai Krabiin tai muihin kriisialueen matkakohteisiin aikovia suositellaan olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään ja hotelliin varmistuakseen paikallisista oloista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.