Mainos

Ulkoministeriö poisti Suomi-sivustoltaan kohutun Finnbayn linkin

Ulkoministeriö on poistanut pyörittämältään This is Finland -sivustolta linkin Finnbay-uutissivustolle. Aiemmin Finnbay on esitetty sivuilla yhtenä Suomi-tiedon lähteenä.

– Siellä sivustolla (Finnbay) on ollut uutisoinnissa joitakin Suomen linjaan, Suomen politiikkaan liittyviä epätarkkuuksia, ja näin ollen me olemme sitten päättäneet poistaa linkityksen meidän This is Finland -verkkosivuiltamme tähän julkaisuun. Siellä meidän verkkosivuilla on tietysti useampia Suomi-tiedon lähteitä listattu, ja tämä oli yksi niistä, ulkoministeriön viestintäyksikön päällikkö Keijo Norvanto sanoo.

Norvannon mukaan ulkoministeriö ei ota kantaa This is Finland -sivustolle linkkaamiensa lähteiden sisältöön.

– Kyllä varmaan aika moni muukin on suhtautunut siihen (Finnbayhin) niin, että se on yksi lähde muitten joukossa. Me tietysti tarjoamme meidän lukijoillemme ja verkkosivuilla kävijöille erilaisia näkökulmia ja erilaisia linkkejä, joista he voivat käydä katsomassa Suomi-tietoutta englannin kielellä. Totta kai me luotamme sitten jokaisen sivuilla kävijän medialukutaitoon, että he pystyvät päättelemään, kun jollekin sivulle päätyvät, että mikä on sen tiedon taso, ja millä tavalla siihen pitäisi suhtautua. Me emme tietenkään ota kantaa siihen verkkosivujen sisältöön sinänsä, Norvanto kommentoi.

Yksittäinen juttu ei vielä pilaa maakuvaa

Ulkoministeriössä ei tiedetä tarkemmin Finnbayn taustoja tai ketkä sivustoa oikein pyörittävät. Norvannon mukaan hekin olisivat kuitenkin kiinnostuneita tiedosta.

– Me nyt tarkastelemme tätä asiaa lähinnä mediaseurannan näkökulmasta eli, minkä tyyppistä tietoa media Suomesta ulkomaille raportoi, ja millä tavalla se vastaa meidänkin käsitystämme tosiasioista ja faktoista. Jos me havaitsemme virheitä, niin totta kai me pyrimme sitten oikaisemaan ihan niin kuin  me pyrimme kaikkien muittenkin medioiden kanssa.

Norvannon mukaan yksittäisillä virheellisillä jutuilla ei vielä voi juurikaan tehdä hallaa Suomen maakuvalle.

– Mutta pitkään jatkuessaan virheelliset ja harhaanjohtavat jutut voivat vaikuttaa tietysti. Ainakin ne ovat hyvin harmillisia.

Finnbayn mahdollista yhteyttä Venäjän valtioon Norvanto ei halua lähteä arvioimaan.

– Meille kuuluu Suomea koskevien sisältöjen seuraaminen medioissa. Yksittäisen uutiskanavan tai -välineen taustaa emme selvitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja