Mainos

Ulkoministeriö pestasi Madventuresin

Suomalaiset matkustavat yhä useammin kohteisiin, jotka eivät ole perinteisiä turistialueita. Moni lähtee matkalle myös melko huolettomasti, esimerkiksi ilman matkavakuutusta.

Huoli erityisesti omatoimimatkailijoiden reissaamisesta myös levottomiin maihin on saanut ulkoministeriön tarttumaan uusiin keinoihin. Ulkoministeriö on pestannut Madventures-ohjelmasta tutun reissukaksikon Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin viemään vastuullisen ja turvallisen matkailun viestiä eteenpäin.

– Ensisijainen kohde tälle kampanjalle ovat nuoret reppureissaajat, jotka ovat olleet ryhmä, jolla ei ole esimerkiksi matkavakuutuksia. Madventures-yhteistyön avulla yritämme saada viestiämme läpi siitä, miten voi matkailla vastuullisesti, kertoo konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen ulkoministeriöstä.

Ulkoministeriön ja Madventuresin videoilla Rantala ja Milonoff neuvovat muun muassa ottamaan matkavakuutuksen, tekemään ministeriön matkustusilmoituksen sekä lukemaan maakohtaiset matkustustiedotteet. Suomalaisista edelleen yli kolmasosa matkustaa ulkomaille ilman matkavakuutusta.

Matkustusilmoituksen täyttäminen helpottui

Suomalaiset tekevät vuosittain seitsemän miljoonaa matkaa ulkomaille. Ulkoministeriölle tehdään vain noin 8000 matkustusilmoitusta. Ministeriön suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä erityisesti, jos matka suuntautuu riskialttiille alueelle. Matkustusilmoitusrekisteri on ministeriölle hyvä työkalu esimerkiksi kriisin sattuessa.

– Meillä on lanseerattu uusi matkustusilmoitusjärjestelmä netissä, jotta ilmoittaminen helpottuisi. Esimerkiksi Japanin tsunamin yhteydessä saimme nopeammin yhteyden niihin suomalaisiin, jotka olivat tehneet matkustusilmoituksen, Turunen kertoo.

Katso kampanjavideot tästä:

Ulkoministeriön matkustusilmoituksen voi täyttää täällä: matkustusilmoitus.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.