Mainos

Ulkoministeriö lisää palvelupanostustaan Aasiassa

Tarve lisäpanostuksille Intiassa johtuu Finnairin uudesta lentoreitistä Mumbaihin.

Ulkoministeriö joutuu vähentämään väkeään Euroopan edustustoistaan ankaran säästökuurin takia. Samanaikaisesti ministeriö lisää palveluitaan Aasian kasvukeskuksissa, kuten Intiassa.

Valtion tuottavuusohjelma rokottaa rajulla kädellä ulkoasianministeriötä.

- Ihan kaikkea sitä, mitä on totuttu tekemään, ei enää voida tehdä. On hyvin tarkasti priorisoitava toimintoja ja ehkä sanottava ei joillekin asioille, osastopäällikkö Ulla Väistö ulkoasiainministeriöstä kertoo.

Esimerkiksi edustustojen henkilökuntaa kutsutaan takaisin Suomeen ja ainoastaan ydintoiminnot jäävät. Väki vähenee eritoten EU-alueella. Vastaavasti taas maailman kasvukeskuksissa Aasiassa, paine lisäresursointiin on kova.

Merkittävänä veturina toimii Finnair. Viime kuussa yhtiö vahvisti Aasian liikennettään ja aloitti suorat lennot Intian Mumbaihin. Pääkaupunki Delhiin Finnair on lentänyt suoraan viime vuoden marraskuusta asti.

- Vaihto talouselämän ja turismin puolella Suomen ja Intian välillä ja oikeastaan pitäisi puhua Euroopan ja Intian välillä kasvaa sitä vauhtia, että nyt oli kyllä oikea hetki lähteä mukaan, varatoimitusjohtaja Henrik Arle Finnair Oyj:n reittiliikenteestä kertoo.

Mumbaissa tarve konsulipalveluille on ilmeinen, koska Intiassa Schengen-viisumia hakeville tällä hetkellä ainut paikka hoitaa asia on matkojen päässä Delhissä.

- Me seuraamme näitä nimen omaan Finnairin reitin myötä kasvavia, mahdollisesti suuresti kasvavia viisumianomusmääriä, mutta kyllä tämä näyttää siltä, että meidän on todella vahvasti nyt sitten pohdittava, että voimmeko avata sinne konsulitoimipisteen. Se maksaa paljon, mutta täytyy katsoa sitten miten me ne rahat saadaan kokoon, Väistö kertoo.

Syksyllä selviää, voiko ulkoasianministeriö tiukassa taloustilanteessaan perustaa konsulaatin Mumbaihin.

Aasian satsauksilla ja tiukalla menokuurilla ei kuitenkaan ole ikäviä henkilöstövaikutuksia. Päinvastoin lähivuosina ulkoasiainministeriö rekrytoi voimakkaasti, kun väkeä alkaa siirtyä talosta eläkkeelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.