Mainos

Ulkoministeriö kehottaa välttämään Meksiko-matkailua

Ulkoministeriö suosittelee, ettei Meksikoon matkusteta sikainfluenssaepidemian takia ellei se ole välttämätöntä. EU:n tautivirasto neuvoo samoin.

Suomi muutti matkustussuositustaan tänään.

Tautitilanne on vakavin pääkaupungissa Méxicossa ja sen lähiympäristössä sekä San Luis Potosin osavaltiossa pääkaupungin pohjoispuolella.

Meksikon terveysministeriö suosittaa välttämään väkijoukkoja, kosketusta toisiin ihmisiin ja pesemään kädet usein saippualla.

Ohjeita tartunta-alueilta palaaville

Suomen viranomaiset ovat myös antaneet tarkempia ohjeita niille matkustajille, jotka palaavat sikainfluenssan tartunta-alueilta.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) laatimassa ohjeistuksessa neuvotaan, että Meksikosta ja Yhdysvalloista palaavan matkaajan tulee seurata terveydentilaansa. Mikäli oireita ilmenee seitsemän päivän kuluessa kotiinpaluusta, matkailijan on soitettava lääkärille.

Mene lääkäriin, jos nämä oireet kuulostavat tutuilta

Sikainfluenssaan liitettyjä oireita ovat kuume (yli 38°C), hengitystieoireet (yskä, nuha tai kurkkukipu), jäsenten särky, päänsärky, vilunväristykset ja väsymys.

Tartuntojen välttämiseksi potilas ei saa lähteä vastaanotolle ilman, että hän on ensin keskustellut lääkärin kanssa puhelimessa. Lääkäri ohjaa potilaan tarvittaessa tutkimuksiin ja hoitoon.

Influenssatartunta varmistetaan epidemian alkuvaiheessa aina laboratoriotutkimuksella.

Viranomaisten mukaan myös henkilöiden, jotka tietävät olleensa läheisessä yhteydessä sikainfluenssaan sairastuneen kanssa, tulee seurata terveydentilaansa.

Katso Tanja Huutosen juttu (Kymmenen uutiset 28.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 28.4.2009)

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.