Mainos

Ulkoministeriö ja VR kiistävät asekuljetukset

Sekä Suomen ulkoministeriö että VR kiistävät tiedon, jonka mukaan Yhdysvallat olisi kuljettanut sotatarvikkeita kuukausien ajan Helsingin kautta Afganistanin lähialueille.

Suomen ulkoministeriö ja VR kiistävät tiedon, jonka mukaan Yhdysvallat olisi kuljettanut sotatarvikkeita kuukausien ajan Helsingin kautta Afganistanin lähialueille.

Yhdysvaltalainen verkkouutispalvelu MSNBC väittää, että Yhdysvallat on kuljettanut sotatarvikkeita Keski-Aasiaan Helsingin, Murmanskin ja Vladivostokin kautta. Uutisen mukaan ammuksia, elintarvikkeita ja lääkkeitä on kuljetettu satamista eteenpäin junilla Afganistanin lähialueilla oleville yhdysvaltalaisjoukoille. Väitteet perustuvat MSNBC:n haltuunsa saamiin sotilasdokumentteihin.

-Väite siitä, että sotatarvikkeita olisi kuljetettu Helsingin kautta, ei pidä paikkaansa. Jos tieto olisi tosi, kuljetukseen olisi pyydetty lupa Suomen ulkoministeriöltä, todettiin ulkoministeriöstä aamulla.

Myös Yhdysvaltain Suome-läheytstöstä vahvistettiin tänään, ettei Yhdysvallat ole kuljettanut sotatarvikkeita Suomen kautta.

Niin ikään VR on ilmoittanut, että sotatarvikkeita ei ole kuljetettu junalla Helsingistä Keski-Aasiaan.

-VR ei osallistu tällaisiin kuljetuksiin. Pidämme jopa mahdottomana, että sotatarvikkeita olisi kuljetettu tällä tavalla junalla Helsingistä, korosti VR-yhtymän viestintäjohtaja Martti Mäkinen tänään.

MSNBC ei täsmennä, mitä tarvikkeita olisi kuljetettu juuri Suomen kautta. Verkkouutispalvelun väite perustuu sotilasdokumentteihin, joihin lukeutuu muun muassa Yhdysvaltain armeijan keskusjohdon laatimia PowerPoint-karttoja. MSNBC:n mukaan kartoista selviävät sotilastarvikkeiden reitit Venäjän, Länsi-Euroopan ja Suomen kautta Uzbekistaniin ja Kirgistaniin.

MSNBC:n väitteen mukaan lupa kuljetuksiin on tullut Moskovasta. Venäjän puolustusministeriön edustaja on kieltäytynyt kommentoimasta Venäjään kohdistuvaa väitettä uutistoimisto Itar-Tassille.

(MTV3-STT-Itar-Tass)
Lue MSNBC:n verkkosivujen juttu asekuljetuksista
(Seitsemän uutiset 02.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.