Mainos

Ulkoministerikolmikko Iraniin ydinohjelmakeskusteluihin

Britannian, Ranskan ja Saksan ulkoministerit matkustavat huomenna Iraniin neuvottelemaan presidentti Mohammad Khatamin kanssa Iranin ydinohjelmasta, kertoivat Iranin hallituslähteet uutistoimisto AFP:lle.

Diplomaattilähteiden mukaan Jack Straw, Dominique de Villepin ja Joschka Fischer matkustavat Iraniin vain, mikäli on odotettavissa, että Iran suostuu noudattamaan täydellisesti Kansainvälisen ydinenergiajärjestön IAEA:n päätöksiä. Näin Iranilla olisi kuun loppuun asti aikaa antaa täydellinen selvitys ydinohjelmastaan. Maan olisi myös allekirjoitettava ydinsulkusopimuksen lisäpöytäkirja, mikä mahdollistaisi yllätystarkastukset Iranin ydinlaitoksiin.

Vastineeksi Iranin suostumukselle ulkoministerikolmikon uskotaan tarjoavan Iranille teknistä apua ja mahdollisesti myös ydinpolttoainetoimituksia.

Jo aiemmin päivällä iranilaisvirkamies kertoi, että neuvotteluissa IAEA:n ja Iranin välillä on päästy "yhteisymmärrykseen". IAEA haluaa Iranin myös selvittävän, mistä johtuivat järjestön tarkastajien maasta löytämät jäljet rikastetusta uraanista. Iran on aiemmin sanonut jälkien olevan peräisin saastuneista laitteistoista, mutta IAEA:n johtajan Mohamed ElBaradein mukaan Iran ei ole toimittanut kaikkia tarpeellisia tietoja, jotta asia voitaisiin selvittää perusteellisesti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.