Mainos

Ulkoministeri: Iran valmis jatkamaan neuvotteluja

Iranin ulkoministeri ja presidentti vakuuttavat maan neuvotteluhalukkuutta. Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan on yhä todennäköisempää, että maa vaatii pakotteita Iranille.

Iranin ulkoministerin Manoucher Mottakin mukaan maa on valmis jatkamaan ehdoitta neuvotteluja ydinohjelmastaan.

Mottaki kertoi puolueettomien maiden kokouksessa, että Iran on jatkanut yhteistyötä kansainvälisen atomienergiajärjestön kanssa.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad puolestaan sanoi Senegalin Dakarissa, että kiista maan ydinohjelmasta pystytään ratkaisemaan neuvotteluilla. Hän sanoi olevansa valmis "uusiin ehtoihin" neuvotteluissa.

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan oli määrä tavata Iranin pääneuvottelija Ali Larijani tänään, mutta tapaaminen siirrettiin myöhemmäksi. Solanan tiedottajan mukaan ainoastaan kaksikon neuvonantajat tapaavat Pariisissa.

Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen mukaan Solanan ja Larijanin neuvottelujen peruuntuminen viittaa siihen, että Iran ei suostu keskeyttämään uraanin rikastamista. Rice pitää yhä todennäköisempänä, että Yhdysvallat tulee vaatimaan pakotteiden asettamista Iranille.

Rice kertoi viiden pysyvän turvallisuusneuvoston jäsenmaan ja Saksan kokoontuvan ensi viikolla keskustelemaan toimista Iranin suhteen.

Yhdysvallat sanoo Iranin kehittävän ydinasetta ja vaatii pakotteidein asettamista. EU-maat uskovat kuitenkin, että kiista voidaan ratkaista neuvotteluilla.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.