Mainos

Ulkomaisten yritysten pako Suomesta jatkuu

Ulkomaiset yritykset katoavat Suomesta. Amerikkalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kristiina Helenius pitää huolestuttavana lamavuosina kiihtynyttä yrityspakoa, joka näyttää jatkuvan, vaikka taantuma on jo taittunut.

- Nyt huomataan, että yritykset ovat siirtymässä Suomesta kokonaan maihin, jossa voidaan saada enemmän kasvua, Helenius sanoo MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Heleniuksen mielestä asiaan pitäisi puuttua pikaisesti, sillä Suomi menettää jatkuvasti ulkomaisten yritysten mukana kasvumahdollisuuksia ja uusia työpaikkoja.

Suuryritysten kiinnostus Suomea kohtaan ei ole laimenemassa ainoastaan Yhdysvalloissa, vaan ilmiö on yleinen myös muissa Euroopan maissa.

Useampia kymmeniä yrityksiä on vetänyt esimerkiksi puolet alastaan pois Suomesta.

Ruotsissa 110 pääkonttoria, Suomessa 2

Helenius muistuttaa, että kaikki yritykset eivät suinkaan pakene kehittyville talousalueille Aasiaan, vaan me kilpailemme suurelta osin naapurimaidemme kanssa.

- Jos vertaillaan pohjoismaisten pääkonttorien määriä, niin Ruotsissa niitä on 110 ja Suomessa 2. On huolestuttavaa, että nyt ne vähäisetkin Suomessa sijaitsevat pääkonttorit ollaan siirtämässä muualle Pohjoismaihin.

Helenius perääkin poliitikoilta selkeää ja päättäväistä asennetta, jolla yritysvuoto tukitaan.

- Mennään aktiivisesti kertomaan, mitä uutta meillä on tarjolla. Suomessa on erittäin hyvä tehdä esimerkiksi kehitys- ja tutkimustyötä, Helenius summaa.

Kansainvälisten yritysten kanssa yhteistyötä tekevä Helenius uskoo, että Suomi ei ole tarpeeksi tehokkaasti tarjonnut ja esitellyt maamme yrityksille tarjoamia uusia mahdollisuuksia.

- He eivät niitä tule itse tunnistamaan, vaan menevät sinne, missä on isot massat ja halvat kustannukset.

Katso toimitusjohtaja Kristiina Heleniuksen haastattelu (Huomenta Suomi 23.6.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.