Mainos

Ulkomaisten matkailijoiden yöpyminen Suomessa lisääntyi

Ulkomaisten matkailijoiden yöpyminen Suomessa lisääntyi edelleen maaliskuussa. Kasvua oli edellisvuoden lukuihin verrattuna 9 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen majoitustilasto. Yöpymisten kokonaismäärä lisääntyi 3 prosenttia, kun kotimaiset yöpymiset lisääntyivät vain prosentin.

Viro on nousemassa Suomeen saapuvien matkailijoiden kärkikymmenikköön, sillä maaliskuussa virolaisten yöpyminen lähes kaksinkertaistui. Suosituin Suomi on edelleen venäläisten matkailijoiden keskuudessa. Maaliskuussa venäläisten turistien yöpymisvuorokausia kertyi 46 000, joka on 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Saksalaisten yöpymiset lisääntyivät maaliskuussa 10 prosenttia ja italialaisten 21 prosenttia. Kaukomailta tulleiden yöpymiset sen sijaan vähenivät. Yhdysvaltalaisia yöpyi 27 prosenttia vähemmän ja japanilaisia 11 prosenttia vähemmän.

Hotellihuoneiden käyttöaste kasvoi vuoden aikana. Maaliskuussa käyttöaste oli 51,2 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 48,0 prosenttia. Eniten käyttöä huoneilla oli Lapissa (62,0) ja Pirkanmaalla (56,5). Tammi-maaliskuun aikana yöpymisten kokonaismäärä kohosi lähes 3 miljoonaan. Määrä oli 6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.