Mainos

Ulkomaisia pelastusmiehistöjä kiirehtii Japaniin

Sadat ulkomaiset pelastustyöntekijät kiirehtivät kohti Japania auttamaan eilisen maanjäristyksen ja tsunamin etsintä- ja raivaustöissä. Monet ryhmistä tulevat suoraan Uuden-Seelannin Christchurchista, jota järistys koetteli helmikuussa.

Christchurchista lähtee hätäapuun muun muassa 66-henkinen japanilaisryhmä. Myös Yhdysvallat, Australia, Etelä-Korea ja Singapore lähettävät pelastustyöntekijöitä ja koirapartioita.

YK:n mukaan kaikkiaan 60 kansainvälistä avustusryhmää 45 maasta on valmiina lähtöön, jos Japani esittää kutsun.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vahvistettu kuolonuhrien määrä on nyt yli 700. Mediatietojen mukaan luvun uskotaan nousevan ainakin 1300:aan. Yhtään suomalaisuhria ei ulkoministeriön mukaan ole tiedossa.

Yli 215 000 ihmistä on toistaiseksi hätämajoituksessa. Poliisin mukaan kodittomiksi jääneiden määrä on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä tietoja tuhojen koko laajuudesta ei ole vielä saatu esimerkiksi Miyagin alueelta.

Tuhansia ihmisiä on edelleen loukussa tulvavesien saartamissa taloissa. Puhelinyhteydet alkavat hiljalleen palautua, mutta tsunamissa pahoin tuhoutuneelle Sendain alueelle on yhä vaikea saada yhteyttä.

Uutistoimisto Jijin mukaan Japanin rannikkovartiosto on löytänyt laivan, jonka tsunamin pelättiin vieneen mennessään. Laivan kaikki 80 matkustajaa ovat hengissä ja heidät on kuljetettu turvaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.