Mainos

Ulkomaiset yritykset hakevat Suomesta uusia markkinoita

Yritysten mielestä Suomi on erittäin turvallinen maa, jossa ei ole korruptioita.

Suomeen hakeutuvat ulkomaiset yritykset etsivät Suomesta ensisijaisesti uusia asiakkaita, ilmenee Invest in Finlandin teettämästä tutkimuksesta.

Parina viime vuotena Suomeen rantautuneista yrityksistä 15 prosenttia arvioi Suomen jopa ylittäneen odotukset investointikohteena. Suurin osa katsoo odotusten täyttyneen. Enemmistö tutkimuksen vastaajista sanoo, että yrityksessä on joko päätetty tehdä tai jo suunniteltu lisäinvestointeja Suomeen.

Tyytyväisimpiä yritykset olivat Suomen turvallisuuteen, johon 96 prosenttia vastaajista oli melko tai erittäin tyytyväisiä.

Invest in Finlandin toimitusjohtajan Tuomo Airaksisen mukaan turvallisuuden merkitys on kasvanut selvästi edelliseen, vuonna 2004 tehtyyn tutkimukseen verrattuna. Hän arvioi, että taustalla on maailmalla tapahtunut negatiivinen kehitys, ei niinkään kehitys Suomessa.

Muina Suomen vahvuuksia yritykset pitivät toimivaa infrastruktuuria, teknologista osaamista ja koulutustasoa.

Tutkimuksen mukaan suurinta tyytymättömyyttä aiheutti Suomen verotuksen ja erityisesti henkilöverotuksen taso, energian hinta sekä työntekijäkustannukset. Samat tekijät koettiin myös suurimmiksi ongelmatekijöiksi.

- Nämä tekijät ovat edelleen pysyneet merkittävinä. Tässä suhteessa Suomi ei ole onnistunut parantamaan investointi-ilmapiiriään, Airaksinen sanoo.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn haastateltiin sataa Suomeen vuosina 2004-2006 sijoittunutta yritystä. Kohderyhmänä tutkimuksessa olivat Suomessa toimivien ulkomaisten yritysten ylin johto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.