Mainos

Ulkomaiset sijoitukset ennätyslukemiin Kiinassa

Ulkomaiset sijoittajat pistävät rahaa Kiinaan ennätystahtia siitä huolimatta, että hallitus pyrkii jarruttamaan liiallista talouskasvua.

Kiinan yuan - seteleitä kädessä

Kiinaan tehdyt ulkomaiset suorat sijoitukset nousivat kesäkuussa lähes 8 miljardiin dollariin eli noin 6,5 miljardiin euroon. Laskelmien mukaan se on uusi ennätys, vaikka Kiinan hallitus on pyrkinyt jarruttamaan talouden liiallista kasvua.

Pankkikonserni HSBC:n ekonomisti Qu Hongbin katsoo sijoitusten määrän osoittavan, että talouden ylikuumenemista rajoittavilla toimilla ei ole juuri ollut vaikutusta monikansallisiin suuryrityksiin tai pitkäaikaisiin sijoittajiin.

- Sitä voi lukea myös niin, että ne luottavat hallituksen kykyyn hoitaa ylikuumenemista, hän jatkaa.

Kiinan hallitus on pelännyt, että kova kasvu nostaa energian ja raaka-aineiden hinnat pilviin ainakin joillakin alueilla. Suurin huoli on kohdistunut paikallisiin yrityksiin.

Ulkomaisia sijoituksia maahan on toivottu, sillä niiden katsotaan tuovan myös arvokasta teknistä tietotaitoa ja osaamista yritysten johtamisessa. Niiden pitäisi vahvistaa myös paikallisia yrityksiä.

Kesäkuun sijoituksia koskevat laskelmat perustuvat tänään julkaistuihin virallisiin tietoihin vuoden ensimmäiseltä puoliskolta. Kasvua viime vuoden kesäkuusta oli 14 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.