Mainos

Ulkomaiset opiskelijat tyytyväisiä vaihtoaikaan Suomessa

Monet ulkomaiset vaihto-opiskelijat ovat tyytyväisiä vaihtoaikaansa Suomessa. Vaihto-opiskelijat kehuvat varsinkin korkeakoulujen opiskelun tukipalveluita, kuten tietokoneita ja muita teknisiä laitteita sekä kirjastoja.

Myös opintojen ohjausta sekä opiskelija-asuntoloita pidetään hyvinä. Ulkomaisten opiskelijoiden mielestä suomalaisissa korkeakouluissa vallitsee avoin ilmapiiri ja kontaktit opiskelijoiden sekä opettajien välillä ovat ongelmattomia.

Opiskelua Suomessa pidetään rentona ja itsenäisenä. Itsenäisen opiskelun koetaan kuitenkin vaikeuttavan suomalaisiin opiskelijoihin tutustumista. Tulokset ilmenevät kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMOn kyselystä, johon vastasi 72 Suomessa opiskellutta vaihto-opiskelijaa yhteensä 20 eri maasta.

Parantamisen varaa opetuksen sisällössä

Eniten parantamisen varaa vaihto-opiskelijoiden mielestä on suomalaisten korkeakoulujen opetuksen sisällössä. Opetus arvioitiin kuitenkin kohtalaisen hyväksi. Varsinkin opettajien asiantuntemusta ja kielitaitoa kiitettiin.

Ulkomaiset opiskelijat eivät pitäneet suomalaisia opetusmenetelmiä eli useita massaluentoja ja kirjatenttejä hyvinä. Vähiten tyytyväisiä oltiin myös opetuksesta saataviin uusiin näkemyksiin ja englanninkielisten kurssien määrään. Lisäksi oman opiskelualan kirjoja oli liian vähän tarjolla.

Suomi on varsin suosittu vaihto-opiskelukohde. Viime lukuvuonna Suomen korkeakouluihin Erasmus-vaihtoon saapuvien ulkomaisten opiskelijoiden määrä ylitti täältä vaihtoon lähtevien määrän. CIMO muistuttaa, että erityishuomiota tulisi nyt kiinnittää opetustarjonnan laatuun, koska se vaikuttaa Suomen sijoittumiseen kansainvälisistä vaihto-opiskelijoista käytävässä kilpailussa. Esimerkiksi vaihdon tavoitteista, tuloksista ja kustannuksista täytyisi keskustella nykyistä enemmän.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.