Mainos

Ulkomaiset avustajat eivät vielä pääse Kiinaan

Kiinan mukaan ulkomaiset avustusryhmät eivät voi vielä tulla maahan auttamaan maanjäristyksen uhreja. Kulkuyhteydet tuhoalueelle ovat täysin poikki ja kiinalaisillakin avustustyöntekijöillä on suuria vaikeuksia päästä perille.

Eilisessä järistyksessä Keski-Kiinassa on kuollut varmuudella vajaat 12 000 ihmistä. Uhriluvun uskotaan edelleen kohoavan.

Järistysalueella tapahtui päivällä voimakas jälkijäristys. Sen mahdollisesti aiheuttamista tuhoista ei ole tietoa.

Kiina on määrännyt yli 50 000 sotilasta auttamaan uhreja. Heistä liki 17 000 on jo paikalla ja 34 000 matkalla alueelle.

Järistysalueelta on tavoittamatta noin 2000 ulkomaista matkailijaa. Heidän joukossaan on ilmeisesti ainakin brittejä ja australialaisia. Kiinalaisviestimien mukaan 37 turistia on varmasti kuollut.

Ulkoministeriön mukaan Kiinassa olevista suomalaista on tavoittamatta enää kaksi, eivätkä hekään olleet järistysalueella. Ministeriö korostaa kuitenkin, että maassa voi olla reppumatkailijoita tai sellaisia suomalaisia, joista ulkoministeriöllä ei ole tietoa.

7,8 Richterin asteikolla ollut järistys iski Kiinan keskiosiin eilen iltapäivällä paikallista aikaa.

Kiinalle satelee avuntarjouksia

Useat maat ovat ilmaisseet myötätuntonsa ja tarjonneet apuaan Kiinalle maata ravistelleen maanjäristyksen vuoksi. EU-maat, Yhdysvallat ja Venäjä ovat välittäneet osanottonsa sekä järistyksessä loukkaantuneille että uhrien omaisille.

Maat ovat myös luvanneet auttaa Kiinaa kaikin mahdollisin keinoin. Yhdysvaltain mukaan Kiina ei ole toistaiseksi kuitenkaan pyytänyt apua.

Kiinan presidentti Hu Jintao on ilmoittanut, että maan hallitus keskittää nyt kaikki voimansa uhrien auttamiseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.