Mainos

Ulkomaisen työauton käyttöön helpotusta

Suomessa vakinaisesti asuva työntekijä voi vastedes käyttää työnantajansa omistuksessa tai hallinnassa olevaa ulkomailla rekisteröityä ajoneuvoa tietyin rajoituksen rekisteröimättä ajoneuvoa Suomeen. Sama muutos koskee myös Suomessa vakinaisesti asuvaa ammatinharjoittajaa, joka on sijoittautunut ulkomaille tai tarjoa ulkomailla palvelujaan.

Muutoksesta säädetään valtioneuvoston perjantaisella asetuksella. Muutos liittyy eduskunnan hyväksymään autoverolain muutokseen ja EY:n tuomioistuimen taannoiseen tuomioon. Tasavallan presidentti vahvisti lainmuutoksen juuri ennen valtioneuvoston istuntoa.

Tuomioistuin katsoi viime helmikuussa, että Suomi ei ole noudattanut EU:n lainsäädäntöä, kun se on estänyt Suomessa asuvia mutta toisessa EU-maassa työskenteleviä rajatyöntekijöitä hyötymästä yritysajoneuvoista eli siis käytännössä autoista, jotka on annettu heidän käyttöönsä. Samaten rajatyöntekijät eivät ole pystyneet hyötymään ulkomaille rekisteröidyistä työsuhdeautoista.

Ajon aikana autossa pitää olla kuitenkin tulliviranomaisen myöntämä lupa, joka oikeuttaa auton verottomaan käyttöön Suomessa. Muutos tulee voimaan vuodenvaihteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.