Mainos

Ulkomainen media pohtii Kallasvuon potkujen syitä

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Nokian toimitusjohtajan vaihtuminen on uutisoitu näyttävästi myös ulkomaalaisissa tiedotusvälineissä.

Yhdysvaltalainen viikkolehti Businessweek kirjoittaa, että "Olli-Pekka Kallasvuon tilalle nousevan Stephen Elopin on pystyttävä vakuuttamaan sijoittajat siitä, että Nokia kykenee tuomaan markkinoille Applen iPhonen kaltaisia menestystuotteita".

Brittiläinen taloussanomalehti Financial Times puolestaan arvelee, että Nokian kompurointi Yhdysvaltain markkinoilla on yhtenä syynä toimitusjohtajan vaihtoon. Lehti korostaa, että Stephen Elopilla on vankka kokemus nimenomaan Pohjois-Amerikasta.

Saksalainen Handelsblatt luonnehtii Kallasvuon ohjastaneen Nokiaa kohtii online-palveluja. Musiikin ja videon myyntiin tarkoitettu Ovi-verkkokauppa ei kuitenkaan ole pystynyt haastamaan iTunes-palvelua, joka sekin on Applen omistama. Handelsblatt listaa Nokian kilpailijoiksi Applen ohella Samsungin ja HTC:n.

Britannian yleisradioyhtiö BBC arveleekin Nokian toimitusjohtajan vaihdoksen merkitsevän "suunnanmuutosta suomalaisen matkapuhelinjätin johdossa."

Ruotsalainen Dagens Nyheter korostaa uutisessaan, ettei 30 vuotta Nokialla työskennellyt Kallavuo lähde yhtiöstä missään nimessä tyhjin käsin. Kallasvuo kuittaa nimittäin noin 4,6 miljoonan euron erorahan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.