Mainos

Ulkomaantähdet tungeksivat konsertoimaan kesä-Suomeen

Suomi mahtuu tänäkin kesänä monen ulkomaantähden kiertuekalenteriin. Ahkerasti rock- ja popkonserteissa käyvän lompakko uhkaa ohentua pahasti.

Helsingin tapahtumakesän potkaisee käyntiin vanha raspikurkku John Fogerty. CCR:n takavuosien keulakuva rokkaa Areenassa 26.5. Samalla estradilla voi kummastella heti perään maailman ehkä pisintä kieltä, kun Kiss metelöi Helsingissä 27. ja 28.5.

Rockin messias Bob Dylan tulkitsee kaikin puolin suurta laulukirjaansa Helsingin Areenassa 1.6.

Vanhempaa brittimusaa taas tarjoilevat Judas Priest 3.6. ja Def Leppard 4.6. Helsingin Jäähallissa.

Rockin ja soulin sekoituksellaan pärjäillyt Lenny Kravitz svengailee Turkuhallissa 7.6. ja seuraavana iltana Helsingin Areenassa. Listamenestyjä - ja euroviisutkin Sveitsin edustajana voittanut - Celine Dion laulaa pääkaupungin Areenassa 9.6. Australian taskukokoinen Kylie Minogue puolestaan näyttää pop-taitonsa 13.6. samalla lavalla.

Olympiastadionin suven jättikonsertit avaa Bon Jovi 16.6.

Kanukkineito Avril Lavigne rokkailee Helsingin Jäähallissa 30.6. ja Islannin menninkäinen Björk kummastuttaa 10.7. pääkaupungin Finlandiapuistossa.

Pomo ja Rautaneitsyt

Kesän ehkä odotetuin massajuhla valtaa Olympiastadionin 11.7., kun lauteille astelee itse Bruce Springsteen. Pomoa säestää hänen arvostettu E Street Bandinsa.

Viikkoa myöhemmin stadionille kerääntyvät brittien metallimestarin Iron Maidenin kannattajat. Rautaneitsyt kuurouttaa ystävänsä olympiapyhätössä 18.7. ja 19.7.

Mustemman rytmin saloihin saa perehtyä Ice Cuben keikalla Helsingin Jäähallissa 23.7. Samassa paikassa annostelee latinorockiaan Kolumbian Juanes 31.7.

Jäähalli on myös tyyssijana, kun hard rockin naavainen taitaja Deep Purple rymistelee Helsingissä 12.8. Purple heittää keikan niin ikään Kuopio-hallissa 3.8.

Jos varhainen punkrock herättää nostalgiaa, on syytä marssia 23.8. Helsingin Jäähalliin. Lätkämestassa meluaa räkäistä kätkätystään Sex Pistols. Lisäksi Jäähallissa sukelletaan 27.8. rockabillyn ytimeen Stray Catsin johdolla.

Jos keikkakesästä on vielä jäänyt killinkejä taskunpohjalle, ne voi törsätä kokemalla R.E.M.-konsertin Helsingin Töölön jalkapallostadionilla 9.9. Ja pääseehän suvimusaa maistelemaan myös kesäfestareilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.