Mainos

Ulkomaankauppa veti helmikuussa

Suomen ulkomaankauppa oli helmikuussa vahvempaa kuin vuotta aiemmin helmikuussa. Tullihallituksen tilastojen mukaan kauppataseen ylijäämä oli nyt runsaat 3,6 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin ylijäämää kertyi noin 3,0 miljardilla markalla.

Sen sijaan tammi-helmikuun kauppataseen ylijäämä jäi viimevuotista pienemmäksi. Tämän vuoden alussa tavaroita vietiin noin 6,4 miljardia markkaa suuremmalla summalla kuin tänne tuotiin. Vuotta aiemmin vastaava summa oli lähes 900 miljoonaa markkaa suurempi.

Vuoden alun kauppataseen ylijäämä on myös selvästi pienempi kuin Suomen Pankin tekemässä yrityskyselyssä. Siinä ylijäämän arvioitiin olevan tammi-helmikuussa 7,7 miljardia markkaa. Suomen Pankki on joutunut tekemään yrityskyselyitä, koska tullin tilastot ovat laahanneet pahasti jäljessä Suomen EU-jäsenyyden aiheuttamien muutosten vuoksi.

Tullin tilastojen mukaan helmikuun vienti oli 14,3 miljardia markkaa ja tuonti vajaat 10,7 miljardia markkaa. Vienti lisääntyi edellisvuodesta 10 ja tuonti 2 prosenttia. Tammi-helmikuun aikana viennin lisäys jäi 2 prosenttiin, mutta tuonti oli 7 prosenttia suurempaa kuin vuotta aiemmin.

Tullin tilastojen mukaan paperiteollisuuden vienti oli helmikuussa 3 prosenttia vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Metallituote- ja koneteollisuuden vienti kohosi peräti 30 prosenttia, mutta perusteollisuudessa kasvu jäi 3 prosenttiin. Metallin vientiä kasvatti alustoimitusten ajoittuminen helmikuulle. Tuonnissa vahvassa nousussa olivat helmikuussa mm. elintarvikkeet ja henkilöautot. Henkilöautojen tuonnin arvo oli 25 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.