Mainos

Ulkomaalaisvirasto lisää tehoa

Ulkomaalaisvirasto pyrkii lyhentämään pitkiksi venyneitä hakemusten käsittelyaikoja sisäisillä järjestelyillä. Toisena tehostuskeinona se on alkanut selvittää työmenetelmiään, mikä ei kuitenkaan näy hetkessä käsittelyn nopeutumisena.

-Siirrämme ihmisiä yksiköistä toiseen. Esimerkiksi kansalaisuusyksiköstä, missä hakemusmäärät näyttävät vähenevän, on siirretty ihmisiä maahanmuuttoyksikköön sekä myös pakolais- ja turvapaikkayksikköön, viestintäpäällikkö Tarja-Riitta Nissinen kertoo. Virastolla ei ole mahdollisuuksia lisätä työntekijöiden määrää, mutta pari vuotta sitten määräaikaisina virastoon tulleet työntekijät on nyt vakinaistettu. Työmenetelmien selvittämisestä toivotaan lisätehoa hakemusten käsittelyyn.

-Sen tulokset eivät tietenkään näy heti paikalla, sillä nykyisten käytäntöjen selvittämiseenkin menee aikaa. Teemme selvityksen itse, mutta käytämme varmaan myös ulkopuolista apua, Nissinen toteaa. Alustavien tilastojen mukaan noin 3000 henkilöä haki viime vuonna turvapaikkaa Suomesta.

Slovakian romaneita heistä oli noin 1400, Puolan romaneita noin 236 ja Tsekin romaneita 43. Tietoja ei ole päivitetty joulukuun alun jälkeen, sillä virastossa otetaan parhaillaan käyttöön uutta tietojärjestelmää, jonka käyttöönottovaihe kestää maaliskuun loppuun. Vuonna 1998 turvapaikanhakijoita oli 1272.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.