Mainos

Ulkomaalaisviha liekeissä Lapualla

Kasvava kauna ulkomaalaisia kohtaan kytee Lapualla. Venäläiset opiskelijat ovat olleet tulilinjalla.

Kytevä viha paikkakunnalle opiskelemaan tulleita maahanmuuttajia kohtaan herättää levottomutta Lapualla. Esimerkiksi pienen ajan sisällä kahden venäläisopiskelijan autot on poltettu ja venäläisopiskelijoita uhkailtu siinä määrin että heidän opiskelija-asuntoloilleen on jouduttu palkkaamaan yövartijat.

Kaikkiaan Lapualla on viimeisen kolmen viikon aikana sytytetty tahallaan seitsemän tulipaloa.

Lapuan poliisi pitää kahnauksia paikallisten ja ulkomaalaisten välillä normaalina eikä liitä autojen polttamista suoraan ulkomaalaisvihaan.

-Voihan tässä olla kyse ihan normaalista kinastelusta, joka ei liity tähän ulkomaalaisjuttuun. Mutta tämä asia otetaan kyllä vakavasti ja se otetaan tutkinnassa huomioon, toteaa rikoskomisario Sakari Palomäki Lapuan kihlakunnan poliisilaitokselta.

Venäläisten opiskelijoiden mielestä yltyvä ryssittely, autojen polttaminen ja lapualaisjengien uhkaava käytös kaupungilla eivät ole normaalia käytöstä. Netissä aiheesta käynnissä oleva keskustelu vilisee toinen toistaan rujompia kannanottoja ja uhkaava ilmapiiri saakin maahanmuuttajien mielet levottomiksi.

Venäläisopiskelijoiden oppilaitos, Härmänmaan ammatti-instituutti, on palkannut opiskelijoiden asuntojen parkkipaikoille vartijan, lisännyt pysäköintialueiden valaistusta ja lähipäivinä saadaan kamera-automatiikka valvomaan myös asuntola-alueen yöllisiä kulkijoita. Ongelmat lähtevät kuitenkin asenteista ja niiden muuttaminen on tunnetusti pitkä tie.

Lapuan poliisiasemalla on tuhopolttoasiassa kuulusteltavana yksi henkilö. Poliisi ei vielä tiedä etsiäkö pyromaania vai rasistia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.