Mainos

Ulkomaalaisten tekemien väkivaltarikoksien osuus noussut

Ulkomaalaisten henkilöiden tekemäksi epäilty väkivaltarikollisuus on lisääntynyt. Erityisesti lisääntyivät viime vuonna ulkomaalaisten ja maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemäksi epäillyt ryöstöt. Niitä tuli poliisin tietoon viime vuonna 190 kappaletta.

Selvityksen mukaan ulkomaalaisten tai maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemiksi epäillyistä väkivaltarikoksista suurin osa tapahtuu Etelä-Suomen läänissä. Vuoden 2000 väkivaltarikoksista 1 233 tapahtui Etelä-Suomen läänissä, 113 Oulun, 109 Itä-Suomen, 50 Lapin ja 533 Länsi-Suomen läänissä sekä Ahvenanmaalla.

Suurin osa väkivaltarikoksista oli pahoinpitelyjä, joissa puolitutut riitelivät keskenään yöllä tai illalla kaduilla tai ravintoloissa. Useimmiten syylliseksi epäilty oli Suomen kansalaisuuden saanut maahanmuuttaja tai Somalian kansalainen. Alaikäisten osuus väkivaltarikoksista epäillyistä maahanmuuttajataustaisista henkilöistä oli suhteellisen suuri. Alle 15-vuotiaita epäillyistä oli 6 % ja 15-17-vuotiaita 14 %.

Useimmiten alaikäiset syyllistyivät ryöstöihin (42 %) ja pahoinpitelyihin (32 %). Vuonna 2000 poliisin tietoon tuli 190 (vuonna 1999 95) ulkomaalaisen tai maahanmuuttajataustaisen henkilön tekemäksi epäiltyä ryöstötapahtumaa.

Selvitykseen otettiin mukaan kaikki ne rikosilmoitukset, joissa oli osallisena henkilö, jonka syntymämaa on jokin muu kuin Suomi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.