Mainos

Ulkomaalaislakiin lista "turvallisista maista"

Sisäministeriön kaavailemaan uuteen ulkomaalaislakiin aiotaan ottaa myös lista ns. turvallisista maista. Luonnoksen mukaan lista on jäämässä niukaksi. Sen mukaan pakolaisia ei voisi palauttaa Venäjälle tai Viroon.

MTV:n uutiset kertoi eilen sisäministeriön valmistelemasta uudesta varsin liberaalista ehdotuksesta uusiksi ulkomaalaislain pykäliksi. Niissä helpotettaisiin turvapaikan saamista ja ulkomaalaisten perheiden yhdistämistä.

Lakiehdotukseen sisältyy myös lista turvallisista turvapaikkamaista. Nämä maat olisivat sellaisia, jonne ulkomaalainen voidaan automaattisesti palauttaa. Yllättävää listassa on se, että mm. Venäjää ja Viroa ei siitä löydy.

Sisäministeriön lähteet kertovat, että lakiehdotuksen lista ei välttämättä ole lopullinen. Muitakin maita saattaa vielä päätyä.

Helsingin poliisilaitos esimerkiksi on ehtinyt jo vaatia sen täydentämistä. Poliisin mielestä turvallisia maita olisivat myös Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, Tsekki, Unkari, Puola, Bulgaria ja Kypros. Poliisilaitos varoittaakin yleisestikin ulkomaalaislain liberalisoinnista.

Sisäministeri Jan-Erik Enestam sanoo, että lain valmistelu on kesken, eikä hän halua sitä vieläkään kommentoida julkisesti.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.