Mainos

Ulkomaalaisia evakuoitiin Kabulista

Ulkomaisia avustustyöntekijöitä evakuoitiin Afganistanin pääkaupungista Kabulista, kun taistelut Taliban-sissien ja syrjäytetyn hallituksen joukkojen välillä siirtyivät yhä lähemmäksi Kabulia. Yli kolmasosa Kabulissa toimineista avustustyöntekijöistä kuljetettiin YK:n ja Punaisen Ristin erikoiskoneilla pääkaupungista.

-Evakuoimme henkilökuntaa tilapäisesti. Emme niinkään odota, että kaupunkiin hyökättäisiin, vaan yritämme välttää ruuhkaa, jos ja kun ulkomaalaisten on todella poistuttava kaupungista, sanoi englantilaisen avustusjärjestön Oxfamin edustaja.

Taisteluja käytiin tänään enimmäkseen Kabulin pohjoispuolella. Uutistoimisto Reuter kertoi Taliban-sissien hallussa olevan Bagramin lentotukikohdan joutuneen rajun ohjushyökkäyksen kohteeksi 50 kilometriä pääkaupungista pohjoiseen.

Taliban-sissien eteneminen pohjoiseen on tyrehtynyt Pansherin laaksoon johtavan Salangin solan tienoille. Sissit aloittivat hyökkäyksen solaan viime lauantaina, mutta olivat edenneet vain puolisen kilometriä neljä päivää kestäneiden kiivaiden taistelujen jälkeen.

Hyökkäyksiä selustaan

Uutistoimisto Reuter arvioi, että Talibanin etenemisen estäneet entisen puolustusministerin Ahmad Shah Masoodin joukot ovat muuttaneet taktiikkaansa ja tekevät nyt hyökkäyksiä syvälle sissien selustaan. Masoodin joukot iskivät matkailijoiden mukaan eilen Talibanin etuvartion selustaan Salangin solan suulla. Myös useita väijytyksiä on tehty viime päivinä Talibanin hallitsemille alueille pääkaupungista pohjoiseen.

Taliban on kohdannut vastarintaa myös paikallisten asukkaiden taholta. Tänään käydyt yhteenotot johtivat mm. Kabulista pohjoiseen vievän tien sulkemiseen. Taliban on leimannut vastustajansa "rosvoiksi ja ryöväreiksi", mutta asukkaat sanoivat paikallisten taistelijoiden ryhtyneen aseelliseen taisteluun sissejä vastaan.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.