Mainos

Ulkomaalaisharjoittelijoita käyttäneitä yrityksiä uhkaa saarto

Rakennusliitto aikoo aloittaa saartotoimet kolmea yritystä vastaan, jotka ovat käyttäneet ulkomaisia opiskelijoita alipalkatussa työharjoittelussa.

SAK:lainen Rakennusliitto aikoo painostaa saartotoimilla kolmea yritystä lopettamaan opiskelijatyövoiman käytön. Liiton mukaan Itä-Euroopasta on värvätty rakennuksille kesätöihin ulkomaisia opiskelijoita sopimustasoa heikommilla palkka- ja työehdoilla. Saarto koskisi S-Kattoa, Kymen Eristys-Ässiä ja Eko-Experttejä.

Liitto ilmoitti tänään julistavansa valtakunnalliset saarrot viikon päästä, ellei yritysten palveluksessa olevien puolalaisten ja bulgarialaisten korkeakouluopiskelijoiden työehdoista päästä tyydyttävään tulokseen. Rakennusliiton mukaan kesätöihin houkutellut opiskelijat joutuivat alipalkattuihin rakennustöihin työharjoittelijanimikkeellä. Heistä kukaan ei kuitenkaan opiskele rakennusalaa ja työ on ollut normaalia rakennustyötä.

Luvatun 2000 euron sijaan heille maksettiin kuukaudessa 510 euroa, mistä vähennettiin 100 euroa asunnosta. Päivittäiset matkakulut jäivät lisäksi opiskelijoiden itsensä kontolle.

-Kun suomalaisen rekrytointiyrityksen Finnega Oy:n yhteistyökumppanit opiskelijoiden kotimaissa ovat vielä veloittaneet 600-1000 euroa kultakin matkanjärjestelyistä, ei kesätienesteistä voi puhua lainkaan, liitto toteaa tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.