Ulkomaalaiset vallanneet löylyn MM-kisat

Lauantai-iltana ratkeaa, kuka naisista ja miehistä istuu pisimpään 110-asteisessa saunassa, jonka kiukaalle kaadetaan puoli litraa vettä puolen minuutin välein.

Ulkomaalaiset muodostavat ensi kertaa osanottajien enemmistön löylyn MM-kisoissa. Kuumuudenkestomittelöt järjestetään viikonvaihteessa Heinolassa yhdeksännen kerran.

Joukkoon kuuluu yhä enemmän löylyyn hurahtaneita, joilla ei ole suku- tai asuinsiteitä Suomeen, kertoo kilpailunjohtaja Ossi Arvela.

Arvelan mukaan osanottajamäärä alkaa lähestyä maksimia, kun tavoiteltu sadan hengen raja saavutettiin tänä vuonna.

- Huomiselle kertyy jo neljätoista alkuerää, kun emme ole halunneet lähteä virallisiin karsintoihin.

Maakohtainen karsinta on järjestetty ainakin Saksassa sekä miehille että naisille. Joukkueeseen kuuluu mestareitten lisäksi toki muitakin.

Suurimmat ulkomaiset joukkueet tulevat Virosta ja Valko-Venäjältä. Kaikkiaan osanottajamaita on ennätykselliset kuusitoista.

Eksoottinen suomalaiskisa on kiinnostanut kovasti ulkomaista mediaa jo etukäteen. Esimerkiksi BBC jututti torstaina Arvelaa puoli tuntia. Heinolaan tulee kameraryhmiä Japanista, Saksasta ja Venäjältä.

Lauantai-iltana ratkeaa, kuka naisista ja miehistä istuu pisimpään 110-asteisessa saunassa, jonka kiukaalle kaadetaan puoli litraa vettä puolen minuutin välein.

Viime vuonna miesten sarjan voittaja Timo Kaukonen kesti kilpailuoloja runsaat 12 minuuttia. Hän kuuluu nytkin vedonlyöjien suosikkeihin.

Löylyn MM-voittajat saavat kunniaa sekä nimensä kiertopalkintoon. Lisäksi jaetaan tuote- ja matkapalkintoja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat